a

Dobro došli na zvaničnu prezentaciju Fagor.BA, zvaničnog distributera brendova Fagor, Coral, Macht, Arnica, Pyrex, Bamix i mnogih drugih.

Kajgana ili omlet sa šunkom i sirom: Recept za ukusan doručak

Kajgana ili omlet sa šunkom i sirom: Recept za ukusan doručak

Kajgana ili omlet sa sirom i šunkom: Recept za ukusan doručak

Kajgana ili omlet sa sirom i šunkom su dva praktično ista recepta čija je jedina razlika to na koji način se peku.

Kajgana obično podrazumeva da se jaja peku samo sa jedne strane i/ili nije bitno da li se vodi računa o konačnom izgledu. Omlet zahteva specifičan, nenarušen oblik, bolje ispečen sa spoljne strane a sočan iznutra što se postiže preklapanjem na pola pečenja.

I kajgana i omlet sa sirom i šunkom su izuzetno ukusni, hranljivi i prepuni proteina koji će vas dugo držati sitim, što ih čini idealnim doručkom bez obzira na uzrast.

Kajgana sa sirom i šunkom

Potrebne namirnice (po osobi)

  • 2 cela jaja
  • parče feta sira ili kačkavalja (30-40 g)
  • nekoliko listova ili komada šunke
  • po želji: sitno iseckana paprika ili paradajz, ukrasiti peršunom ili bosiljkom

Kajgana sa sirom i šunkom

U posudi dobro umutite par celih jaja, posolite i začinite po ukusu.

Dodajte feta sir ili komade kačkavalja i nastavite mućenje. Ukoliko želite jači ukus feta sira, dovoljno je samo blago umutiti mešavinu. Ukoliko nastavite mućenje dok mešavina ne postane homogena, ukus sira biće blaži.

Listove šunke možete ubaciti cele ili ih iseći/iscepkati na sitnije komade. U prvom slučaju ih ne morate pomešati već ih samo naslagati na dnu suda i preko preliti, dok ih u drugom slučaju ubacite kada i sir/kačkavalj i zajedno umutite.

Za pripremu kajgane možete koristiti multigrill koji podjednako peče sa obe strane čime vam štedi vreme i olakšava pečenje. Alternativno, možete koristiti i tiganj velike površine.

Dodajte ulja dovoljno da premažete površinu suda i preko izlijte smesu kada se zagreje. Pecite nekoliko minuta i poslužite toplo.

Omlet sa sirom i šunkom

Za omlet sa sirom i šunkom možete koristiti isti recept kao i za kajganu. Razlika je ta što ćete smesu, kada se dovoljno zapeče sa jedne strane, preklopiti. Druga opcija je korišćenje multigrill-a i iskorišćavanje činjenice da on poseduje dve grejne ploče.

Umutite cela jaja, posolite i začinite. Ulijte u multigrill i preko pospite šunku i kačkavalj (ukoliko koristite feta sir, bolji izbor je umutiti ga direktno u jaja). Kada se jaja dovoljno zapeku a kačkavalj istopi, preklopite ih, zapecite još oko minut i poslužite toplo.

Prijatno!

Preporučeni proizvodi: