a

Dobro došli na zvaničnu prezentaciju Fagor.BA, zvaničnog distributera brendova Fagor, Coral, Macht, Arnica, Pyrex, Bamix i mnogih drugih.

Kuvani kiseli kupus sa suvim mesom: Dva načina za lakše kuvanje

Kuvani kiseli kupus sa suvim mesom: Dva načina za lakše kuvanje

Kuvani kiseli kupus sa suvim mesom

Kuvani kiseli kupus sa suvim mesom je fenomenalno tradicionalno jelo koje ne zahteva veliku količinu namirnica ili umeće u kuhinji, a opet pruža pun, bogat ukus i hranljivost bez previše kalorija.

Jedini problem sa svim varivima, a to važi i za kuvani kiseli kupus je – vreme. Teško je prihvatiti to ali između vremena posvećenog pripremi zdravih, ukusnih obroka, kao što je kuvani kiseli kupus sa suvim mesom, i pogodnosti naručivanja brze hrane, mnogi se odlučuju za drugu opciju.

Istina je da to ne mora biti tako.

Postoje dva načina da se ovo prevaziđe – skraćivanjem vremena kuvanja korišćenjem ekspres posuđa i uprošćavanjem procesa kuvanja korišćenjem aparata za sporo kuvanje. Svaki od njih ima svoje prednosti a za koji ćete se vi odlučiti zavisi samo od vaših želja i potreba.

Kiseli kuvani kupus sa suvim mesom: Recept za kraće kuvanje

Kuvani kiseli kupus u aparatu za sporo kuvanje

Kuvani kiseli kupus sa suvim mesom pripremljen u aparatu za sporo kuvanje oslobađa vas potrebe da vodite računa o vremenu kuvanja, pravovremenom dodavanju namirnica i održavanju određenje temperature za posluženje. Takođe, aparat za sporo kuvanje ne zauzima ringle šporeta i omogućava kuvanje tokom noći ili boravka van doma.

U keramičku posudu staviti krupno isečenu glavicu kiselog kupusa. Dodati veliku kašiku masti, suva rebra, kolenicu ili neko drugo dimljeno svinjsko meso.

Na poziciji HIGH ostaviti da se krčka 6 sati. Nakon toga posuti krupno tucanom alevom paprikom. Paprika može biti ljuta a i ne mora. Ostaviti tako da se kuva još oko 1 sat.

Ukoliko kupus nije dovoljno slan dodati malo vegete ali to može i pred kraj kuvanja (kuvani kiseli kupus sa suvim mesom obično je već dovoljno usoljen iz samog kiselog kupusa i suvog mesa).

Recept za kuvani kiseli kupus u ekspres loncu

Kuvani kiseli kupus sa suvim mesom pripremljen u ekspres loncu višestruko vam skraćuje vreme kuvanja, što znači da ono postaje sporedna aktivnost dok se bavite nečim drugim i možete ga poslužiti za ručak istog dana.

Na dno ekspres lonca poređajte polovinu krupno isečenog kiselog kupusa, preko njega meso, odozgo drugu polovinu kupusa i pospite alevom paprikom. Dodajte kašiku masti, poklopite i kuvajte na umerenoj vatri oko sat vremena.

Kao i u prethodnom slučaju, pri kraju kuvanja možete dodatno začiniti vegetom ili solju, mada je kuvani kiseli kupus sa suvim mesom obično dovoljno usoljen iz svojih sastojaka.

Potrebne namirnice:

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 1 kašika masti
  • 1 kg suvih rebara ili dimnjenog mesa
  • vegeta, so, aleva paprika

Preporučeni proizvodi:

Aparati za sporo kuvanje:

  • Skraćuju angažovanje u kuhinji
  • Kuvaju i bez Vašeg prisustva
  • Dužim kuvanjem na nižoj temperaturi oslobađa se više hranljivih sastojaka iz hrane

Ekspres posuđe:

  • Skraćuju vreme pripreme
  • Kraćim kuvanjem čuvaju hranljive sastojke unutar namirnica
  • Mogućnost kuvanja tog dana, bez prethodnog planiranja
Osnovne informacije
recipe image
Ime recepta
Kuvani kiseli kupus sa suvim mesom: Dva načina za lakše kuvanje
Autor
Objavljeno
Vreme pripreme
Vreme kuvanja
Ukupno vreme
Prosečna ocena
4.51star1star1star1star1star Based on 11 Review(s)