a

Dobro došli na zvaničnu prezentaciju Fagor.BA, zvaničnog distributera brendova Fagor, Coral, Macht, Arnica, Pyrex, Bamix i mnogih drugih.

Lazanje u aparatu za sporo kuvanje

Lazanje u aparatu za sporo kuvanje

Lazanje u aparatu za sporo kuvanje

Lazanje su jelo za koje je obično potrebno dosta pripreme i posla, a za njima ostaje veliki nered zbog mnoštva namirnica koje se tom prilikom koriste. Međutim, ukoliko posedujete aparat za sporo kuvanje, on celokupan posao može završiti umesto vas uz minimalno angažovanje u kuhinji, dok se odmarate ili bavite drugim aktivnostima.

Aparati za sporo kuvanje nisu ograničeni samo na jela koja se kuvaju. Uz pravi recept možete pripremiti i ovakvo remek-delo italijanske kuhinje koje je inače nezamislivo bez korišćenja šporeta.

Voda koju po receptu dodajete ima funkciju da potpomogne termičkoj obradi hrane, a nakon toga biva upijena od strane namirnica ili ispari. Na taj način finalni proizvod izgledaće kao da ste ga upravo izvadili iz rerne.

Lazanje u aparatu za sporo kuvanje

Potrebne namirnice:

  • 450 g mlevenog mesa
  • 3 šolje sosa za špagete (oko 680 g)
  • 1 šolja vode
  • 425 g rikota sira (ili domaćeg sira)
  • 200 g kačkavalja
  • 25 g narendanog parmezana
  • 1 jaje
  • 8 g svežeg peršuna
  • 6 kori za lazanju, nekuvanih

Priprema lazanje u slow cookeru

Propržite meso u tiganju dok se ne zarumeni i procedite. Umešajte sos za špagete i vodu i promešajte. U drugoj posudi izmešajte sireve (ostavite malo parmezana za kraj), jaje i peršun.

U slow cooker sipajte šolju sosa sa mesom, pokrijte polovinom kora za lazanje, pa preko sipajte polovinu sosa sa sirom. Na sve to pospite dve šolje sosa sa mesom, pokrijte ostatkom kora za lazanje i preko pospite ostatak sosa sa sirom i mesom. Zatvorite slow cooker poklopcem.

Krčkajte na tihoj vatri (low) 4-6 sati ili dok se voda ne upije. Pospite ostatkom parmezana, ponovo zatvorite poklopac i ostavite da stoji desetak minuta.

Kao prilog uz lazanje možete poslužiti neku sočnu italijansku salatu sa svežim lisnatim povrćem, sirom, začinima i maslinovim uljem, ili crveno vino koje fantastično dopunjuje bogati ukus lazanje.

Ova količina lazanja dovoljna je za osam osoba.

Prijatno!

Preporučeni aparat za sporo kuvanje:

Zašto aparat za sporo kuvanje?

Super Krčko kuva hranu na tradicionalan način oslobađajući iz sastojaka sve hranljive materije i pun i bogat ukus namirnica. Na slabijoj vatri voda nikada ne proključa pa ne dolazi do zagorevanja hrane koje je često kod zahtevnih recepata, dok se istovremeno štedi električna energija i skraćuje vreme aktivno provedeno u kuhinji. Super Krčko kuva i dok završavate druge obaveze, dok ste na poslu ili spavate. Po povratku čekaće Vas gotov obrok spreman da bude poslužen.

Sve recepte možete kuvati i na uobičajen način ukoliko nemate ovaj aparat, ali samo on obezbeđuje tradicionalnu pripremu, izgled i ukus pripremljenih obroka.