
07April
Uskršnja trpeza: Poljski uskršnji sos
Uskršnja trpeza: Poljski uskršnji sos
Potrebne namirnice:
- 1/2 šolje pavlake
- 1/2 šolje majoneza
- 1-2 tvrdo kuvana jajeta (iseckana)
- 1/2-3/4 šolje iseckanog ukiseljenog povrća (po želji, krastavaca, turšije, pečuraka, rotkvica…)
- 1 kašika rena
- soli po ukusu
- šećera po ukusu
- sok od limuna po ukusu (ili sirćeta)
U velikoj posudi izmešajte pavlaku i majonez i dodajte iseckana jaja i povrće.
Umešajte ren i začinite po ukusu solju, šećerom i sokom od limuna ili sirćetom
Ostavite u frižider i poslužujte hladno.
Prijatno!
Uskršnja trpeza nije kompletna bez poljskog uskršnjeg sosa, pogledajte i ostale recepte!
Preporučeni proizvod – Mikser
- Mutilice prilagođene Vašim potrebama
- Stoni mikser za temeljnije mešanje
- Ručni mikser za veću kontrolu pokreta
- Štapni mikser za uske, duboke posude