a

Dobro došli na zvaničnu prezentaciju Fagor.BA, zvaničnog distributera brendova Fagor, Coral, Macht, Arnica, Pyrex, Bamix i mnogih drugih.

Novogodišnja trpeza: Šargarepe u pikantnoj glazuri

Novogodišnja trpeza: Šargarepe u pikantnoj glazuri

[two_third class=”” last=”no” ]

Šargarepe u pikantnoj glazuri

Pomešajte šargarepe, supu od kokoške i vodu u dubokom tiganju na srednje-jakoj vatri. Pustite da proključa i kuvajte, mešajući često 6-8 minuta, dok šargarepe ne budu nežno-hrskave i supa ne ispari na 1/4 šolje.

Dodajte puter i teglu gela od crvene paprike, i kuvajte, konstantno mešajući, 5 minuta ili dok se mešavina ne stvrdne i postane glazura za šargarepe.

Prijatno!

Gel od crvene paprike

Ubacite crvenu papriku, šećer i sirće u šerpu ili duboki tiganj i zagrejte do ključanja uz stalno mešanje.

Uklonite sa vatre i ostavite da odstoji 15 minuta.

Ponovo podgrejte do ključanja i dodajte sok od limuna. Pustite malo da ključa pa dodajte i pektin. Kuvajte 5 minuta konstantno mešajući.

Sipajte u tegle i čuvajte kao i svaku zimnicu.

[button href=”https://fagor.ba/novogodisnja-trpeza/” colorstart=”#000000” colorend=”#FFFFFF” colortext=”#FFFFFF” icon_size=”12” class=”” target=”” color=”wonka-land-3” align=”vertical” width=”normal” icon=”” ]Novogodišnja trpeza[/button]

.

Preporučeni proizvodi:

[/two_third] [one_third class=”” last=”yes” ]

Potrebne namirnice:

  • 1 kg mini šargarepa ili običnih isečenih
  • 1 kockica kokošje supe sa dve šolje vrele vode
  • 2 kašike putera ili margarina
  • 1 tegla gela od crvene paprike

Gel od crvene paprike (za 6 tegli)

  • 2 šolje velike mlevene crvene paprike (oko 3 paprike)
  • 5 1/2 šolje šećera
  • 1 šolja sirćeta
  • 1/3 šolje limunovog soka
  • 1 flaša tečnog pektina
[/one_third]