
Novogodišnja trpeza: Šargarepe u pikantnoj glazuri
[two_third class=”” last=”no” ]
Šargarepe u pikantnoj glazuri
Pomešajte šargarepe, supu od kokoške i vodu u dubokom tiganju na srednje-jakoj vatri. Pustite da proključa i kuvajte, mešajući često 6-8 minuta, dok šargarepe ne budu nežno-hrskave i supa ne ispari na 1/4 šolje.
Dodajte puter i teglu gela od crvene paprike, i kuvajte, konstantno mešajući, 5 minuta ili dok se mešavina ne stvrdne i postane glazura za šargarepe.
Prijatno!
Gel od crvene paprike
Ubacite crvenu papriku, šećer i sirće u šerpu ili duboki tiganj i zagrejte do ključanja uz stalno mešanje.
Uklonite sa vatre i ostavite da odstoji 15 minuta.
Ponovo podgrejte do ključanja i dodajte sok od limuna. Pustite malo da ključa pa dodajte i pektin. Kuvajte 5 minuta konstantno mešajući.
Sipajte u tegle i čuvajte kao i svaku zimnicu.
[button href=”https://fagor.ba/novogodisnja-trpeza/” colorstart=”#000000” colorend=”#FFFFFF” colortext=”#FFFFFF” icon_size=”12” class=”” target=”” color=”wonka-land-3” align=”vertical” width=”normal” icon=”” ]Novogodišnja trpeza[/button]
.
Preporučeni proizvodi:
[/two_third] [one_third class=”” last=”yes” ]Potrebne namirnice:
- 1 kg mini šargarepa ili običnih isečenih
- 1 kockica kokošje supe sa dve šolje vrele vode
- 2 kašike putera ili margarina
- 1 tegla gela od crvene paprike
Gel od crvene paprike (za 6 tegli)
- 2 šolje velike mlevene crvene paprike (oko 3 paprike)
- 5 1/2 šolje šećera
- 1 šolja sirćeta
- 1/3 šolje limunovog soka
- 1 flaša tečnog pektina