a

Dobro došli na zvaničnu prezentaciju Fagor.BA, zvaničnog distributera brendova Fagor, Coral, Macht, Arnica, Pyrex, Bamix i mnogih drugih.

Sladoled sa puterom od badema

Sladoled sa puterom od badema

Sladoled sa puterom od badema

U daljem tekstu možete pronaći recept za sladoled sa puterom od badema, galeriju fotografija i preporuku za kuhinjske aparate koji će Vam u mnogome olakšati pripremu ove poslastice.

Leto je i hladne poslastice se same nameću kao posluženje. Ali umesto da pola vremena provedete uživajući u bogatstvu ukusa, a pola brinući se kako će se to odraziti na Vašu liniju, odaberite zdraviju verziju sladoleda koji ima manje kalorija, a u isto vreme će Vas lakše zasititi zbog svog sastava bogatog medom i bademom.

Sladoled sa puterom od badema se jako lako priprema, a istovremeno predstavlja i egzotično osveženje po kojem ćete biti jedinstveni i prepoznatljivi.

Priprema

U blenderu pomešajte puter od badema, jogurt, bademovo mleko i med. Izblendirajte dok ne dobijete homogenu smesu. Sipajte je u kalupe za sladoled i držite u zamrzivaču bar 6 sati ili preko noći.

Najlakši način za vađenje iz kalupa je da kalupe brzo provučete kroz mlaz tople vode tako da ne dođe u kontakt sa samim sladoledom. Pripremite čokoladu i pistaće, i postavite sladoled u tepsiju sa papirom za pečenje.

Pospite svaki sladoled čokoladom i odmah zatim pistaćima pre nego što se čokolada ohladi. Poslužite odmah ili umotajte u foliju i čuvajte u zamrzivaču za drugu priliku.

Prijatno!

Potrebne namirnice:

  • šolja putera od badema
  • šolja grčkog jogurta
  • šolja mleka od badema
  • četvrt šolje meda
  • 200 g tamne čokolade, istopljene
  • četvrt šolje pisataća, izmrvljenih

Preporučeni aparat – Bullet blender:

Zašto Bullet blender?

Bullet blenderi omogućavaju da iskoristite sve hranljive sastojke iz hrane! Dok drugi aparati melju i blendiraju hranu na uobičajen način, moćna sečiva Bullet blendera sa 25.000 obrtaja po minutu omogućavaju mu da to čini na nivou ćelijskog zida, čime se oslobađaju svi vitamini, minerali i drugi nutrienti koji bi inače ostali neiskorišćeni.

Za razliku od sokovnika sa kojima se veliki deo voća i povrća odstranjuje kako bi se dobio tečni napitak, Bullet blender usitniće sve namirnice u najfiniji kašasti sok, bez teksture, pulpe, gromuljica ili komadića.

Osnovne informacije
recipe image
Ime recepta
Sladoled sa puterom od badema (bez dodatnog šećera)
Autor
Objavljeno
Vreme pripreme
Ukupno vreme
Prosečna ocena
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)