a

Dobro došli na zvaničnu prezentaciju Fagor.BA, zvaničnog distributera brendova Fagor, Coral, Macht, Arnica, Pyrex, Bamix i mnogih drugih.

 

Domaći sok od paradajza na tradicionalan način

Sok od paradajza je jedan od najčešćih oblika zimnice i verovatno najpopularniji sok koji se priprema za zimske mesece. Osim što se može piti kao sok, može se koristiti i za pripremu raznih soseva, preliva, kao dodatak jelima i na brojne druge načine. Upravo je svestranost koju poseduje sok od paradajza glavni razlog što je zadržao svoju popularnost i pored toga što se pravi od, pored paprike, verovatno najkorišćenijeg povrća za zimnicu.

Tradicionalni domaći sok od paradajza

Domaći sok od paradajza može se pripremati na brojne načine u zavisnosti od recepta koji koristite i načina kuvanja. Tradicionalna priprema podrazumeva dugo kuvanje na nižim temperaturama od tačke ključanja, takozvano krčkanje, kojim se oslobađa pun ukus namirnica i svi hranljivi sastojci.

Sastojci:

  • 10 velikih paradajza
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica začina od sušenog povrća
  • ¼ kašičice samlevenog bibera
  • 1 kašičica šećera

Priprema:

Stavite isečen paradajz, dodatke, sem bibera, u keramičku posudu i poklopite je. Kuvajte na poziciji LOW 4-6 sati. Po kuvanju sok procedite i dodajte biber.

Preporučeni aparat za sporo kuvanje:

Zašto aparat za sporo kuvanje?

Super Krčko kuva hranu na tradicionalan način oslobađajući iz sastojaka sve hranljive materije i pun i bogat ukus namirnica. Na slabijoj vatri voda nikada ne proključa pa ne dolazi do zagorevanja hrane koje je često kod zahtevnih recepata, dok se istovremeno štedi električna energija i skraćuje vreme aktivno provedeno u kuhinji. Super Krčko kuva i dok završavate druge obaveze, dok ste na poslu ili spavate. Po povratku čekaće Vas gotov obrok spreman da bude poslužen.

Sve recepte možete kuvati i na uobičajen način ukoliko nemate ovaj aparat, ali samo on obezbeđuje tradicionalnu pripremu, izgled i ukus pripremljenih obroka.