
07April
Uskršnja trpeza: “Strašan” krompir
Uskršnja trpeza: “Strašan” krompir
Potrebne namirnice:
- 6-8 krompira, oljuštenih
- Voda (da pokrije)
- So
- 1 čaša pavlake
- 1 šolja krem sira
- Beli luk u prahu
- 1/2 šolje rendanog čedar sira
Skuvajte krompire u usoljenoj vodi dok ne budu gotovi. Izvadite ih iz vode, dodajte pavlaku, krem sir, so i beli luk po ukusu. Izmešajte ih i napravite pire, mikserom ili ručno.
Sipajte u posudu za pečenje i pospite čedar sirom odozgo. Pecite 45-50 minuta na 175 stepeni dok ne postane zlatno-braon.
Prijatno!
Uskršnja trpeza nije kompletna bez strašnog krompira, pogledajte i ostale recepte!
Preporučeni proizvod – Ekspres lonac
- Skraćuje vreme kuvanja namirnica
- Kraćim kuvanjem čuva hranljive sastojke unutar namirnica
- Olakšan proces kuvanja: Sve namirnice dodaju se istovremeno i kuvaju podjednako dugo