Vrhunski tiganj za palačinke: Macht Olive Garden

Uživajte u omiljenim poslasticama uz Olive Garden tiganj za palačinke 

Znate li zašto je tiganj za palačinke tako specifičan i savršen za pripremu ovih ukusnih poslastica? Jer svojim karakteristikama garantuje ravnomerno i ujednačeno pečenje, lako okretanje, sprečava zagorevanje i lepljenje testa, i dozvoljava da palačinke brzo i efikasno sklonite sa vatre čim je to neophodno.

Ovako pripremljene palačinke iz tiganja većeg su obima, tanje, manje kalorične, ne lome se prilikom savijanja, i podjednako su ukusne slatke i slane, sa prelivom, namazom, svežim voćem ili šlagom. 

Najefikasniji tiganj za palačinke na tržištu

Šta čini Olive Garden tiganje tako izuzetnim?

Trudili smo se da napravimo proizvod koji će odgovoriti na sve potrebe savremenog kuvanja.

Karakteristike koje čine ovaj tiganj savršenim

VELIKI PREČNIK

Maksimizirali smo prečnik tiganja da iskoristimo čitavu grejnu površinu ringle. Rezultat su palačinke velikog obima koje će zadovoljiti i najveće sladokusce među nama!

RAVNA POVRŠINA

Za razliku od tiganja za neke druge namene, tiganj za palačinke ima potpuno ravno dno. Dobijene palačinke biće iste debljine kako na ivicama, tako i u centru što olakšava ravnomerno pečenje.

NISKI RUBOVI

Okretanje palačinki biće višestruko lakše jer je tiganj za palačinke znatno plići od klasičnih tiganja. Smanjujete verovatnoću da palačinka zakači ivicu prilikom okretanja i napravi nered, a i lakše ćete je uhvatiti u vazduhu ukoliko se osećate posebno inspirisani!

TANJI ZIDOVI

Za palačinke je izuzetno bitno da tiganj bude vruć prilikom sipanja testa. Klasični tiganji su deblji i potrebno im je više vremena da dostignu željenu temperaturu. Tiganj za palačinke izrađen je od tanjeg materijala tako da ćete prelaziti sa palačinke na palačinku praktično bez čekanja.

NELEPLJIVI PREMAZ

Unutrašnjost tiganja presvučena je nelepljivim premazom mermerno-keramičkog izgleda. Osim vizuelne dopadljivosti, ovaj sloj sprečava lepljenje testa za dno. Vaše palačinke biće manje kalorične a podjednako ukusne jer je za njihovu pripremu potrebno mnogo manje ulja i masnoća.

INDUKCIONO DNO

Indukciono dno omogućava korišćenje na svim izvorima toplote, uključujući na savremenim indukcionim pločama koje ravnomerno greju čitavu površinu tiganja bez obzira na veličinu ringle.

ERGONOMSKA DRŠKA

Udobna ergonomska bakelitna drška olakšava držanje i rukovanje tiganjem pre, za vreme i nakon pečenja. Posebno je značajno udubljenje za palac koje omogućava da tiganj uvek držite u ravnom položaju.

Saveti da naš tiganj za palačinke iskoristite kao profesionalac

DOBRO UMUTITE TESTO

Testo za palačinke je tako lako za pravljenje – samo jaja, brašno, mleko, ulje (puter) i prstohvat soli, eventualno malo šećera. Iz tog razloga mnogi dođu u iskušenje da ga naprave na brzinu i prosto umute ručno.

Izbegavajte ovo i uvek koristite blender ili ručni mikser. Dobro umućeno testo, bez gromuljica, lakše se sipa u tiganj za palačinke, bolje se razliva po njemu i brže peče.

Najbolji efekat postići ćete ukoliko prethodno zagrejete mleko i/ili istopite puter pre mešanja.

OSTAVITE TESTO DA ODSTOJI

Ovo je tajna savršenih palačinki! Makar 30 minuta (ili preko noći) ostavite testo za palačinke u frižideru.

Previše dobro umućeno testo sprečava formiranje sitnih mehurića vazduha koji palačinke čine laganim i paperjastim. 30 minuta u frižideru, čak i na sobnoj temperaturi, pre sipanja u tiganj za palačinke, dovoljno je da dobijete idealne sunđeraste palačinke koje se praktično tope u ustima.

PECITE NA UMERENOJ VATRI

Zagrejte previše tiganj za palačinke i nećete moći da razlijete testo pre nego što zagori. Zagrejte premalo i trebaće Vam čitava večnost za pečenje.

Palačinke se uvek peku na umerenoj vatri. Dozvolite tiganju da se dobro zagreje pre sipanja testa ali ne toliko da se potpuno usija.

PEČENJE NA ULJU ILI PUTERU?

Ovo je stvar ukusa ali i praktičnosti. Pečenje na puteru daje palačinkama bogati ukus i aromu. Puter takođe lako zagoreva i mora biti istopljen kako bi se naneo na tiganj za palačinke.

Ulje je sasvim zadovoljavajuće rešenje u najvećem broju situacija. Ali u onim retkim kada želite da svojim palačinkama date dodatni nivo slasnosti – obavezno odaberite puter!

OKRENITE LAKO PALAČINKE

Nema potrebe za lansiranjem palačinki u vazduh i hvatanje tiganjem. Kada su palačinke dovoljno pečene sa jedne strane, površina će biti suva a ivice same krenuti da se odvajaju od tiganja.

Drvenom, plastičnom ili gumenom spatulom nežno odvojite ostatak palačinke od površine tiganja, i potom je prosto prstima okrenite. Ako je palačinka dovoljno pečena neće se pocepati niti presaviti.

Želite da saznate savršen recept za palačinke? 

Pogledajte naš recept i isprobajte savršenu poslasticu koja će da se topi u ustima. Takođe podelite sa nama i kako Vam je uspeo recept. 
Prijatno!

Sign in

Nemate nalog?

Ovaj sajt koristi kolačiće kako bismo unapredili Vaše iskustvo na našem sajtu. Korišćenjem našeg sajta prihvatate korišćenje kolačića.
Shop
0 Wishlist
Moj nalog
Početna