Masaze, Vesti

Vrste masaža

Vrste masaža: Masaža je prirodna metoda kojom se poboljšava zdravlje i održava snaga organizma. U osnovi svake masaže je dodir-pokret. Upravo je dodir taj koji ima pravo pozitivno terapijsko dejstvo. Naučna istraživanja su dokazala da masaža pored fizičkih benfita ima uticaj i na emocije.

Ona ubrzava cirkulaciju, relaksira muskulaturu, ubrzava limfnu cirkulaciju i smanjuje spazam mišića. Masaža deluje i na nervni sistem. Najčešće se koristi kod depresija kako kod odraslih, tako i dece, za otklanjanje bolova različitog porekla, ali može da posluži i kao prevencija infekcija.

Ako želite da sebi priuštite svaki dan ovo zadovoljsvo u našoj ponudi možete pronaći masažere baš za tu svrhu. 

Relaks (Opuštajuća) Masaža

je najpopularnija i najzastupljenija masaža. To je blaga, prijanta i opuštajuća masaža koja doprinosi opuštanju organizma i relaksaciji mišića. Kod relaks masaže veoma je važan ambijent i atmosfera u prostoriji gde se obavlja ova masaža. Mirisne sveće, eterična ulja, prigušeno svetlo, tiha opuštajuća muzika opuštaju Vas, Vaše telo i um i vode na mesto bez stresa. Osim opuštanja i relaksacije cilj ove masaže je i regeneracija, uspostavljanje pravilnog balansa i toka energije u organizmu. Nežnim i laganim pokretima cilj masaže je da se telo i um opuste i dovedu u stanje mirovanja i spavanja.

Klasične Masaža

Najveći značaj klasične masaža je poboljšanje cirkulacije. Ova masaža ima umirujuće dejstvo i dovodi do osjećaja opuštenosti.  Dok se relaks masaža koristi za otklanjanje stresa, osnovna uloga klasične masaža je poboljšanje cirkulacije. Često se koristi kod sportista kao priprema za sportsku masažu. Odlična je za opuštanje mišićima i vraćanje energije nakon povreda. Ovom tehnikom masiranja poboljšava se bogaćenje organizma kiseonikom, pojačava se izlučivanje vode iz tela i podstiče imunitet.

Sportska Masaža

Sportska masaža namenjena je za sve one koji se bavite sportom profesionalno ili rekreativno. Ova masaža doprinosi bržem oporavku tela nakon napornog treninga, a pozitivno deluje i kod lečenja sportskih povreda. Cilj sportske masaže je ubrzati oporavak mišića nakon fizičkog napora, smanjenje mišićnog tonusa, koji se povećava treningom i poboljšanje cirkulacije.

KAKO DELUJE OVA MASAŽA

Sportska masaža je najbolji način ubrzavanja oporavka mišića. Relaksacijom mišića, smanjenjem količine mlečne kiseline u telu, poboljšanom cirkulacijom krvi, ova masaža doprinosi bržem oporavku tela nakon sportski aktivnost i treninga. Sportskom masažom pre treninga (u kombinaciji sa klasičnom) zagrejavaju se mišići i pripremaju se za fizičke napore ćime se smanjuje mogućnost povreda. 

Medicinska Masaža

Medicinska masaža je namenjena rešavanju različitih fizičkih tegoba od bolova u vratu i leđima, upale mišića, istegnuća, stanja nakon operacija, lečenje išijasa i slično. Cilj masaže je lečenje ili ublažavanja bolnih stanja. Potrebno je veliko iskustvo, često i školovanih fizioterapeuta kako bi se savladale tehnike ove masaže. Nakon medicinske masaže često dolazi do poboljšanja raspoloženja, smanjenja depresije što je u vezu sa smanjenjem fizičkiog bola i smanjenjem napetosti.

Aromamasaža

Aromamasaža je oblika aromaterapije gde eterična ulja harmonizuju, stimulišu i umiruju organizam istovremeno delujući na organe sa narušenom ravnotežom.

 

Maderoterapija

Maderoterapija je vrsta anticelulit masaže u kojoj se koriste posebno dizajnirane drvene oklagije efikasne u borbi protiv celulita.

Limfna Drenaža

Limfna drenaža je teška i komplikovana tehnika sporih i ciljanih pokreta blagim pritiskom na kožu. Limfna drenaža nije masaža mišića. Ovom tehnikom obnavlja se tečnost u organizmu. Treba je dobro poznavati i pravilno sprovoditi kako bi bila korisna za organizam.

ČEMU JE NAMENJE OVA MASAŽA

Namenjena je povećanju cirkulacije limfe, venske cirkulacije, detoksikaciji i izbacivanju viška tečnosti. Preporučuje se osobama sa proširenim venama i kapilarama, ali je veoma uspešna i u borbi protiv celulita. Preporučuje se u postoperativnom period kada dolazi do nakupljanja viška tekućine u organizmu. Značajno ubrzava oporavak celog organizma i oslobađanja od stresa i napetosti kao posledice modernog načina života.

Anticelulit Masaža

Anticelulit masaža je masaža koja doprinosi efikasnoj borbi protiv celulita. Za najbolje rezultate, anticelulit masažu treba dopuniti zdravom ishranom, adekvatnim unosom vode i redovnim vežbanjem. Anticelulit masaža ne sme biti bolna. Kod ove masaže koriste se razni pokreti (masiranje, gnječenje, trljanje) koji ne smeju biti jako bolni. Ova tehnika masaže utiča na čvrstinu, zategnutost i sjaj kože i poboljšavanje cirkulacije. Osobe sa proširenim venama ne bi se smele upražnjavati ovaj vid masaže.

Masaža Sa Čokoladom

Masaža sa čokoladom je oblik relaks (opuštajuće) masaže koje se izvodi u kombinaciji sa čokoladom. Čokolada na kožu deluje euforično kao i na mozak. Podstiče proizvodnju kolagena i elastina i koži daje čvrstinu i zategnutost. Miris čokolade utiče na lučenje serotonina, prirodnog antidepresiva, i endorfina, hormona sreće i zadovoljstva. Iz tih razloga ova masaža idealna je za osobe koje pate od simptoma depresije i anksioznosti.

Refleksologija

Refleksologija je masaža stopala u kojoj se pritiskom na određene tačke na stopalima stimuliše rad unutrašnjih organa. Refleksolozi smatraju da postoji 10 kanala koji počinju ili se završavaju u nožnim prstima. Svaki je kanal povezan s određenim organom. Opipavanjem stopala može se otkriti koji su energetski kanali blokirani, a masažom uspostaviti ravnoteža toka energije.

KAKO DELUJE OVA MASAŽA

Pritiskom tačaka na stopalima poboljšava se protok krvi, rad žlezda i opušta ceo organizam. Refleksologija se primjenjuje kod sportskih povreda, bolova u leđima, vratu, ramenima, menstrualnih bolova, glavobolje, hroničnog umora, stresa, depresije itd.

Antistres Masaža

Antistres masaža je kombinacija relax i aromamasaže uz upotrebu eteričnih ulja i losiona koji doprinose većoj relaksaciji i opuštanju celog tela.

Kraljevsku Masažu

KRALJEVSKI TRETMAN

S obzirom da su za kraljevsku masažu potrebna dva masera i četiri ruke, veruje se da je upravo zbog toga ova masaža dobila ime kraljevska. Oba masera moraju biti savršeno usaglašena i uigrana kako bi efekt bio potpun. Istovremeno masiraju pri čemu je jedan vodeći u masaži, a drugi ga prati. Ovakvom masažom se postiže balans protoka tečnosti u organizmu i istovremeno opuštaju obe strane tela. Kraljevska masaža objedinjuje relaks, shiatsu, aroma i anticelulitnu masažu. Uspešna je za detoksikaciju, opuštanje i uklanjanje stresa, kao i u borbi protiv celulita.

Klasična Ručna Masaža

Klasična ručna masaža celog tela u kojoj se koriste eterična ulja poboljša će Vam raspoloženje i umiriti duh. Vaša koža upija aromatiče molekule eteričnih ulja, krv se bogati kiseonikom, a ugodan miris ulja utiče na Vaše raspoloženje, osećanja, razmišljanja i koncentraciju.

Masaža Vulkanskim Kamenjem

POTPUNA RELAKSACIJA:

Masaža vulkanskim kamenjem je masaža pomoću toplog, vulkanskog kamenja. Toplo kamenje se poređa po telu kako bi se telo opustilo i regenerisalo. Toplota kamenje doprinosi poboljšanju krvotoka i ova vrsta masaže je idealna za tretiranje povreda. Za masažu koristi se bazaltno kamenje vulkanskog porekla koje se pronalazi u vodi i koritima isušenih reka. Bazaltno kamenje polako otpušta toplotu za vreme tretmana. Mišići i ligament se, takođe, mogu masirati ovim kamenjem jer je kamenja zaobljeno i glatko. Tehnika masiranja vulkanskim kamenjem odlična je za detoksikaciju, protiv stresa i napetosti, reumatskih problema, nesanice, PMS-a.

Shiatsu Masaža

Reč Shiatsu znači pritisak prstom. Ova tehnika masiranja stara je više od 5.000 godina i utemeljena je na tradicionalnoj dalekoistočnoj medicini i filozofiji. Blagim pritiskom prstiju na akupunkturne tačke na telu deluje se na unutrašnje organe koji su povezani sa ovim tačkama. Pritiskom svake tačke poboljšava se protok energije i telo se vraća u ravnotežu. Stimuliše se protok životne energije Chi i time stimuliše samoiscjeljenje organizma. Shiatsu masaža povoljno deluje na stres, migrenu, bol u leđima, hronični umor.

Slični recepti iz kategorije: