Aparati za kuvanje na pari, Recepti, Tiganji

Zapečeni krompir

Zapečeni krompir prema staroj recepturi je nešto što ćete želeti da jedete svaki dan.

SASTOJCI

  • 1 kg krompira isečenog na kockice
  • 1 seckani crni luk
  • 4 jajete
  • 1 kašika bosiljka
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašika aleve paprike
  • 500 g seckane šunke
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • 1 šolja pavlake za kuvanje
  • 1 šolja mleka
  • 500 g rendanog kačkavalja
  • 1 šolja seckanog peršuna

PRIPREMA:

Skuvajte krompir u Copper pan-u, ocedite ga i odložite sa strane. Copper pan prebrišite, osušite i na umerenoj temperaturi propržite u Copper pan-u crni luk dok ne omekša, a zatim uz stalno mešanje dodajte bosiljak, beli luk u prahu, alevu papriku, peršun, so i biber. Potom, dodajte šunku, sve prodinstajte oko 2 minuta, dodajte kuvani krompir, pola količine kačkavalja i sve prelijte pavlakom sa 2 umućena jajeta. Sve dobro promešajte da se dobije ujednačena masa.

Umutite preosala 2 jajeta sa mlekom i prelijte krompir. Zagrejte rernu na 200 stepeni. Krompir pecite oko 1 sat u rerni. Gotov zapečeni krompir pospite preostalim rendanim kačkavaljem i poklopite kako bi se sir istopio. Pre serviranja pospite krompir svežim peršunom po želji.

Zapečeni krompir je spreman za degustaciju.

Kaserola / Pekač / Friteza / Steamer Copper pan TITAN CHEF omogućava Vam pečenje, prženje i kuvanje hrane, na ringli ili u pećnici poput najsavremenije vatrostalne posude. Sve to bez ogrebotina usled korišćenja i bez dosadnog lepljenja hrane.

Izrađen je od presovanog aluminijuma i obložen titanijumskim premazom. Velike je površine i dubine pa ćete ostvariti sve zamisli u njemu – čak i peći lazanje, kuvati špagete ili pržiti pomfrit – a materijal i indukciono dno omogućavaju korišćenje na svim grejnim telima i ravnomernu raspodelu toplote.

Prijatno!