a

Dobro došli na zvaničnu prezentaciju Fagor.BA, zvaničnog distributera brendova Fagor, Coral, Macht, Arnica, Pyrex, Bamix i mnogih drugih.

Zeleni smoothie sa spanaćem i južnim voćem

Zeleni smoothie sa spanaćem i južnim voćem

Zeleni smoothie za početnike

Zeleni smoothie je jednostavan i zdrav napitak koji jako brzo i lako možete spremiti i obradovati sebe i svoje najbliže. Ukratko, zeleni smoothie sastoji se od svežeg zeleniša – spanać, kelj, lišće repe ili šargarepe, čak i maslačka, voća – pretežno tropskog ali i sezonskog, i tečne osnove koja je obično voda ali može biti i nešto egzotično poput kokosovog ili bademovog mleka. Za one koji žele nešto više, u svoj napitak mogu dodati i neku od supernamirnica – chia seme, spirulinu ili nešto slično.

Zeleni smoothie je izuzetno zdrav, a pored toga produžava i osećaj sitosti zbog visokog sadržaja vlakana. U sebi sadrži kvalitetne aminokiseline, minerale, vitamine, antioksidanse i fitonutriente koji imaju funkciju u jačanju imunog sistema. S obzirom na to da je recept otvoren i da se pojedini sastojci lako menjaju drugim, ovaj napitak vam nikada ne može dosaditi i uvek će imati auru nečeg novog i zanimljivog.

Zeleni smoothie se izuzetno lako sprema. Potrebno je izblendirati tečnost i zeleniš (uvek prvo njih), a potom dodati voće i nastaviti sa blendiranjem.

5 razloga za zeleni smoothie

Prirodni energetski napitak – najbolji je ujutru ili u kasnim popodnevnim časovima kada vam je energija na minimumu.

Promoviše gubitak kilograma – zamenite slatkiš ili zašećereni sok ovim zdravim napitkom niske energetske vrednosti.

Ojačava imuni sistem – sastojci ovog napitka pomažu u borbi u sezoni prehlada i podižu imuni sistem organizma.

Uvek svež – zeleni smoothie pravi se od svežih namirnica, dostupnih tokom cele godine i možete ga piti kad god poželite.

Brzi obrok – potrebno je samo 5 minuta da ubacite sastojke u blender, uključite ga, sipate i uživate u svom napitku.

Zeleni smoothie sa spanaćem i južnim voćem

Zeleni smoothie sa spanaćem i južnim voćem

Zeleni smoothie sa spanaćem i južnim voćem

Zbijte zeleniš u šolju za merenje i ubacite u blender. Dodajte vodu i blendirajte do nastanka homogene tečnosti bez trunčica zeleniša. Zatim dodajte mango, ananas i banane i ponovo blendirajte. Ukoliko želite hladniji napitak, držite voće u frižideru pre dodavanja.

Prijatno!

Potrebne namirnice:

  • dve šolje svežeg spanaća (komprimovanog)
  • dve šolje vode
  • jedna šolja manga
  • jedna šolja ananasa
  • dve banane

Preporučeni aparat – Bullet blender:

Zašto Bullet blender?

Bullet blenderi omogućavaju da iskoristite sve hranljive sastojke iz hrane! Dok drugi aparati melju i blendiraju hranu na uobičajen način, moćna sečiva Bullet blendera sa 25.000 obrtaja po minutu omogućavaju mu da to čini na nivou ćelijskog zida, čime se oslobađaju svi vitamini, minerali i drugi nutrienti koji bi inače ostali neiskorišćeni.

Za razliku od sokovnika sa kojima se veliki deo voća i povrća odstranjuje kako bi se dobio tečni napitak, Bullet blender usitniće sve namirnice u najfiniji kašasti sok, bez teksture, pulpe, gromuljica ili komadića.

Osnovne informacije
recipe image
Ime recepta
Osvežavajući zeleni smoothie (sa spanaćem i južnim voćem)
Autor
Objavljeno
Vreme pripreme
Ukupno vreme
Prosečna ocena
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)